Zonsondergang & Maansverduistering, Gouderakse Tiendweg (Gouda)

13-04-25 Gedeeltelijke Maansverduistering (145)

Hierbij ons verslag van de maansverduistering deze avond.

Enkelen weken geleden las ik ergens dat er vanavond, 25 april 2013, een gedeeltelijke maansverduistering zal zijn. Een kleine dit keer, maar zeker wel de moeite waard.

Rond kwart voor 9 besloot ik toch maar eens te gaan naar de plek waar ik vaker naar toe gaat. Namelijk de Gouderakse Tiendweg. Deze loopt naast het nieuwe gedeelte van de N207 net buiten Gouda. Een ideale plek als de zon en maan juist staan om foto’s te maken en te genieten van de rust. Ik ben ongeveer tot en met kwart voor 11 gebleven op deze plek.

Als eerst besloot ik de zonsondergang te fotograferen. Iets wat ik vaker doet en leuk vind om te doen. Meestal doe ik dit aan de N228. Maar omdat de zon deze keer meer richting de stad gericht stond en die locatie teveel bebouwing of irritaties in het beeld zou leveren. Had ik besloten dus naar het bovengenoemde adres te gaan. Aldaar ik meer kon zien.

Ook ging ik na deze locatie omdat dit de enigste locatie is waarbij ik weet dat ik de zon en maan kan zien. Wat deze avond zeer belangrijk was. Want er was dus een maansverduistering.

Nadat de zonsondergang voorbij was duurde het nog een half uur voor de maan, rood aan de hemel, groter dan ik gewend ben, maar nog steeds kleiner dan een paar jaar geleden toen er ook een maansverduistering was, tervoorschijn kwam. Echter was deze alweer snel verdwenen door bewolking, bewolking die het deed lijken alsof de maansverduistering een volledige werd, maar goed na nader inzien ziet dat er eigenlijk anders uit en was er maar een gedeeltelijke gemeld. Gelukkig, 6 minuten echter na het piekmoment (22.08) ging de bewolking weg en toen was het de kans raak om foto’s proberen te maken van het hele gebeuren.

Hieronder ziet u dan alle foto’s die ik gemaakt heb. Van de zonsondergang tot en met de maansverduistering. Ik heb gewoon alle standen, alle mogelijkheden zover ik ze kende, geprobeerd.

Gebruikte hierbij mijn statief, de 60D met 18-270 lens. Dus echt heel dichtbij zijn de foto’s niet en sommigen kunnen onscherpte hebben. Maar, hopelijk is het alsnog genieten:)

Dit verhaal is persoonlijk, excuses als u het niet bevalt dat dit zo is, maar zakelijk/professioneel kan ik dit simpelweg niet schrijven en vind dat er toch tekst moet zijn.


Foto’s:

Dit bericht is geplaatst in Avond, Bewolkt, Bordermarker, Canon EOS 60D, Donker, Fotograaf - Remco F. Gerritsen (RFGFotografie), Fris (0 tot 15 graden), Geen Neerslag, Gemeente: Gouda, Goed, Helder, Landweg, Lente, Maan, Maansverduistering, Natuurlijke Gebeurtenissen, Panasonic HDC-SD90, Plaats: Gouda, Regio 16) Hollands Midden, Regio: Gouda e.o., Tamron 18-275, Velbron CV460, Wijk: Stolwijkersluis, Zon, Zonnig, Zonsondergang. Bookmark de permalink.
 • Cher

  hey Remco,
  super mooie foto’s weer.
  ik zag je al gisteren haha lekker rook korfje hadden wij he hahaha
  een buurman die geen fikkie kan steken haha
  toen zag ik dat je even kwam kijken.

  ga zo door met je foto’s zien er echt goed en mooi uit.

  groetjes,

  cher

  • http://www.rfgfotografie.nl/ RFG Fotografie

   Beste Cher,

   Leuk dat u weer mijn site heb gevonden en een reactie plaats. Bedankt:)

   Ja, ik zag wat rook dus ging gelijk even kijken, zoiets trekt gelijk mijn aandacht xD

   Bedankt, zal ik zeker doen:D

   M.v.g Remco F. Gerritsen

 • maria gerritsen

  mooie reportage van die maansverduistering. Let wel op taalfouten, je tekst is goed te begrijpen.Sorry voor de late reactie.

  • http://www.rfgfotografie.nl/ RFG Fotografie

   Bedankt:) Beter ooit dan nooit. En taalfouten blijven (idd) wel n probleem jap xD

 • http://www.rfgfotografie.nl/ RFG Fotografie

  Bedankt voor de reactie:D