Zeer grote brand in leegstaand pand, Boerhaavelaan (Zoetermeer)

Hulpdiensten werden vanavond tegen kwart over 7 gealarmeerd voor een mogelijke brand in een leegstaand/voormalig kantoorpand aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer.

Ter plaatse bleek er daadwerkelijk in het voormalige IBM Datacenter ergens brand te woedden. Echter door de bouwkundig slechte staat van het pand en de ingewikkelde indeling was het in eerste instantie lastig te lokaliseren waar deze precies was.

Omdat tevens de waterwinning lastig was werd besloten de brand op te schalen naar, uiteindelijk, “zeer grote brand”. Waarop naast Zoetermeer, ook o.a. brandweer-eenheden uit: Den Haag / Pijnacker-Nootdorp / Leidschendam-Voorburg / Wassenaar / Rijswijk / Wateringen, dienstvoertuigen, politie-eenheden en ambulance’s ook naar de locatie van de melding werden gestuurd. 

Na overleg werd besloten het pand van binnen te blussen, wat een lastige klus bleek te zijn die enkele uren heeft geduurd. Pas na uren werken kon het signaal brandmeester worden gegeven waarna langzaam aan men kon gaan inpakken om uiteindelijk weer retour te gaan.

Zover bekend zijn er bij de brand geen gewonden gevallen. Al was er wel een zorg dat deze er zouden kunnen zijn omdat het pand, wat al minstens 10 jaar leeg stond, zou worden gebruikt door zwervers als slaapplaats. Gelukkig waren deze vanavond (nog niet) aanwezig.

Door het incident werd de Boerhaavelaan volledig afgezet voor al het verkeer. Toch kwamen redelijk veel mensen kijken naar wat er gaande was.

Indien er updates zijn word dit bericht aangepast!


Melding:

Datum: donderdag 24 augustus 19.12
Adres: Boerhaavelaan (Zoetermeer)
Melding: Prio Gebouwbrand kantoor (zeer grote brand)
Voertuigen:  .

Foto’s:Media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *