38e Internationale Vuurwerkfestival te #Scheveningen (#IVFS)

Hierbij ons beeldverslag van de 38e editie van het Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen. 

Net als afgelopen jaar hebben wij weer geprobeerd beelden te maken van dit evenement welk, dit jaar, voor de 38e keer op het Scheveningse strand werd gehouden (zo rond het Kurhaus).

Een evenement die dit jaar werd bezocht door rond de 350.000 mensen, die samen de drukte in het verkeer (wat weer een behoorlijke chaos was) en het weer (harde wind zo goed als elke avond, laatste avond een hoosbui) doorstonden om te kunnen genieten van de shows van 8 diverse landen die meededen aan het evenement.

Uiteindelijk is Spanje net als verleden jaar weer de eerste geworden met een mooie/gevarieerde show en een grote finale waarbij het maximum kaliber werd geschoten. België werd 2e met eveneens een prachtige show. En Nederland werd 3e. Andere landen die meespeelden waren Polen/China/Frankrijk/Japan en Portugal. Een aantal van hen hadden hun eigen inzendingen (bedrijven die gespecialiseerd zijn in vuurwerk welke vaker meedoen aan wedstrijden/festivals en grote shows) en een aantal werden verzorgd door o.a. Xena Vuurwerk. 

De shows duurde gemiddeld 12 minuten waarbij diverse effecten werden getoond en er een prachtige finale volgde. Doordat het pas later donker werd (Dit jaar was het vuurwerkfestival dagen eerder dan normaal), werden de eerste van de avonden geschoten rond 22.00 uur en de 2e om 22.30. Vanwege de harde wind werd besloten de ponton wat verder van het strand te plaatsen. Maar dit alles maakte het er niet minder mooi om.

Na afloop ging iedereen weer na huis toe. Dit jaar hadden wij besloten de trein x fiets te pakken waarmee, we alle drukte wisten te vermijden. Ook hebben we dit jaar gebruik gemaakt van de Canon EOS 80D (natuurlijk met statief) en de Canon EF-S 10-18mm en/of 18-135mm. Foto’s zijn geschoten in “manual” met settings rond: 100 tot 2000 ISO, 5 seconde tot 1/1000 sluitertijd en een diafragma tussen de 3.5 en 11 om de beelden te schieten. 

Wij wensen u veel kijkplezier en graag tot volgend jaar!


Foto’s:

Geen video’s dit jaar omdat ik helaas geen videocamera meer heb! Excuses hiervoor.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Zie de volgende pagina’s voor meer foto’s!

Pagina’s

  1. Deze pagina!
  2. Dag 1: Nederland & Polen
  3. Dag 2: China & Frankrijk
  4. Dag 3: Japan & België
  5. Dag 4: Portugal & Spanje

Media:

Volgt?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: