Groot feest bij huldiging “Oranje Leeuwinnen” in Park Lepelenburg (Utrecht)

Hierbij ons beeldverslag van het feest rondom de huldiging van de Oranje Leeuwinnen in/rondom het Park Lepelenburg in Utrecht.

Na het winnen van het Europees Kampioenschap (UEFA) Vrouwenvoetbal in eigen land (specifiek tegen Denemarken in Enschede met een 4-2 winst voor Oranje) was het tijd voor een feest. Want wat de mannen al sinds 1988 niet lukt, is de vrouwen dit jaar, 2017, toch gelukt. Dit feest zal worden gevierd in Utrecht, waarbij gelijktijdig ook de huldiging werd gedaan. 

Voorafgaand aan de daadwerkelijke huldiging, stonden er veel meer activiteiten op de planning, allen rond het “Park Lepelenburg” in Utrecht. Zo traden diverse artiesten op, op het podium in het park, wat een groots feest werd. En vaarden de Leeuwinnen samen met een stoet van andere vaartuigen door de grachten/wateren vanaf de Zonstraat naar het park.

Aldaar tegen kwart over 7 aan kwamen en werden gehuldigd. De burgemeester, Minister Edith Schippers (Welzijn en Sport), de bondscoach en Van den Berg gaven allen hun speech, waarna er nog even werd gezongen en gedanst en uiteindelijk de dames weer in de bus naar “Jinek” gingen voor de echte afsluiter van de dag. 

Een groots feest waar meer dan 20.000 mensen vollop hebben genoten, gedans en gezongen om hun vreugde te vieren. Dit alles zonder noemenswaardige incidenten. Hulpdiensten (vooral politie) die aanwezig waren konden net zo goed meegenieten.

Wij zijn er ook bij geweest vanaf dat het park open ging tot het einde, al gingen we net voor ze binnen kwamen wel langs de grachten kijken waardoor we helaas t terrein zelf niet meer opkonden. Toch hebben we redelijk wat beelden geschoten, welke u hieronder kan vinden!


Video:

1.

2.

3.


Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Zie meer foto’s op pagina 2!


Media:

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: