Zeer grote (uitslaande) brand in winkel, Jacob Catsstraat (Rotterdam)

Hulpdiensten werden deze morgen rond kwart over 11 gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Jacob Catsstraat in Rotterdam. Brandweer, politie en ambulance gingen allen met spoed ter plaatse.

Eenmaal aangekomen bleek door nog onbekende oorzaak een brand te zijn ontstaan in een loodgieterswinkel. Waarbij de brand zich ondertussen aan het uitbreiden was naar bovenliggende woningen. Voor hulpdiensten genoeg reden om op te schalen naar “grip 1” / “zeer grote brand” en het pand voor een deel te ontruimen. Tevens werden omliggende straten afgesloten voor al het verkeer.

Brandweer uit Rotterdam en omliggende korpsen zijn vervolgens enige tijd bezig geweest met het bestrijden van de brand, na ongeveer een uur a anderhalf kon het signaal brandmeester gegeven worden, al begon nu het werk echt pas omdat het pand doorzocht moest worden op structurele schade en omdat er onderzoek moest worden verricht naar de oorzaak van de brand.

Volgens omwonenden zal de brand voorafgegaan zijn door ontploffingen, mogelijk veroorzaakt door gasflessen welke in de woning aanwezig waren. Gelukkig raakte bij deze brand, zover bekend, echter niemand gewond. De bewoners moesten wel enige tijd worden opgevangen in een nabijgelegen kerk Het is niet bekend hoelang zij niet terug na huis kunnen gaan, immers het zou nog enige tijd duren voor alle werkzaamheden van de hulpdiensten ook echt volledig afgerond zouden zijn.


Melding:

Datum: zondag 25 juni 2017 11.12
Adres: Jacob Catsstraat (Rotterdam)
Melding: Prio 1  Gebouwbrand winkel (inci-03) (GRIP: 1) (Ops Br: zeer groot)
Voertuigen:  

Foto’s:

Voertuigen:


Media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *