Officiële opening van het Goudse Stadsstrand bij GoudAsfalt

Hierbij ons verslag van de officiële opening van het Goudse Stadsstrand bij GoudAsfalt in Gouda.

Volgende week mogen de eerste bezoekers pas echt het strand op, maar vandaag was al de officiële opening van het nieuwe strand in Gouda.

Op het terrein wat vroeger onderdeel was van “Koudasfalt” (Een oud industrieterrein aan de Zuidoever van de Hollandse Ijssel aan de rand van de Goudse binnenstad en de Krimpenerwaard) is per heden een nieuw stadsstrand. Een strand waar Gouwenaars kunnen relaxen, picknicken en nog veel meer, met als uitzicht de Goudse binnenstad. Een locatie welke 4 weken geleden nog niet eens bestond, maar dankzij velen vrijwilligers kon vandaag de officiële opening een feit worden.

Het strand werd geopend door de burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker, en de kinderburgemeester (Welke hierbij tevens haar officiële laatste handeling heeft verricht) Romaissa Magouh doormidden van het knippen van een lintje, wel echter na een korte speech. Waarna de “stranddichter” Chris Bellekom 2 mooie gedichten ten gehore bracht en het aanwezige publiek het strand kon gaan verkennen, dit alles, helaas, onder een grijze hemel. Na afsluiting werden alle vrijwilligers en de burgemeester op het strand op de foto gezet. Er waren tevens ook nog velen bedankjes.

Vanaf volgende week mag het publiek, jij en ik, de Gouwenaar en de mensen uit het Krimpenerwaard en omgeving, het strand officieel gaan bezoeken en erop gaan recreëren/picknicken/relaxen, zolang hierbij wel aan een aantal regels word gehouden. In het naastgelegen Paviljoen kan men dan nog genieten van een hapje en een drankje. En dit alles is bereikbaar via een pondje aan de Nieuwe Veerstal of via de dijk. Hierbij, op het moment dat volgende week zaterdag het strand opent voor het publiek, zou gelijk het paviljoen “De Vrijheid van Jeroen Hotze” geopend worden en het foodtruckfestival “Rrrollend” plaatsvinden. Het strand is gratis en is open van 10.00 tot 22.00 van woensdag tot en met zondag.

Hieronder vind u de foto’s van dit evenement!

PS: Wilt u ook zo’n mooi geel badlaken als de burgemeester vasthoud, dan kunt u een jaarlijkse donateur worden bij “Vrienden van GoudAsfalt”.


Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.


Media:


Zie meer foto’s op “Google Foto’s

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: