Hieronder mijn beeldverslag van mijn bezoek aan Parijs afgelopen 27 en 28 augustus 2018!

SCROLL NA BENEDEN ALS JE GEEN ZIN HEB IN LEZEN!

In 2004 was ik al eens samen met mijn opa naar Parijs geweest, een leuke/geweldige reis die ik tot op de dag van vandaag tot de fijne details herinnerde en mij motivatie gaf om nog een keer terug te keren. Echter dit keer dan beter voorbereid, namelijk met een werkende camera om eens lekker veel (hopelijk goede) foto’s te maken. Het enigste wat nodig was, was mooi weer en het geld om te gaan reizen naar de stad van de liefde.

Het duurde jaren, de eerste stap angst waar ik vaak last van heb was een probleem, het geld bij elkaar krijgen duurde even, de datum prikken die goed uitkwam (tijdens vakantie x na de drukte van de zomervakantie) was een hele ontdekkingsreis op zichzelf. Maar uiteindelijk was de datum daar, op 27 augustus zal ik dan naar het jaren te willen eindelijk de stap zetten om, ALLEEN (en dat is nogal wat als je autisme heb, zonder begeleiding, op reis te gaan naar een plek waar het ALTIJD druk is), naar Parijs te gaan. Gelukkig kreeg ik bij het reserveren wel hulp van vrienden.

De dag kwam dichterbij, voorbereidingen werden getroffen. En zo was het de vroege ochtend van maandag 27 augustus 2018. Eerst moest ik vanaf station Gouda Centraal naar Rotterdam Centraal gaan. Na wat uitzoekwerk kon ik vervolgens de trein nemen, de Thalys. Een lange reis a 3 uur was vervolgens wat ging gebeuren. Een comfortabele zit in de trein, wat eten/drinken in de speciale wagon, gelijk al wat OV-kaarten bestellen en genieten van de reis door Nederland, België en vervolgens Frankrijk welke uiteindelijk eindigde in Parijs, bij het station Gar du Nord.

Direct ging ik vanaf het station naar mijn eerste doel, het bezoeken van de Sacre Ceur, het was grijs maar de zon was aanwezig. Aldaar het eerste wat ik tegenkwam was een of andere Afrikaanse man die mij iets wou verkopen om zijn doel te steunen. Voorruit dan maar dacht ik terwijl ik ondertussen verder liep, al die trappen naar boven. Het was een klus maar het resultaat mocht er zijn. Nadat ik vervolgens even in de kerk (of wat het ook precies is) had gekeken, besloot ik naar boven te gaan, ik zou en moest de top bereiken. Nog eens 200 treden, maar man wat was het de moeite waard. Een geweldig uitzicht 360 graden over heel Parijs. Iemand vroeg ook trouwens of ik wou helpen een goede foto te maken, maar diegene had alleen een zoom lens bij zich, dus leende ik hem even mijn groothoek lens uit zodat alles er goed opstond. Helaas moest je ook weer naar beneden.

Vervolgens wou ik eerst even lunchen, een echte crepe, man wat was dat lekker. En niet eens duur. Na dit gedaan te hebben was het op naar de volgende stop. Het openbaar vervoer, de metro/tram, was iets anders dan ik me herinnerde van mijn reis in 2004, maar in een positieve manier. De stank die er toen was, was er niet meer. De rit was comfortabeler, sneller en rustiger. Google maps was echt mijn vriend in dit geval, dat wel. Want ik wist niet zeker of Tour du Eiffel ook echt, de Eifeltoren betekende, gelukkig deed t dat wel. Maar, ondertussen moest ik wel heel nodig plassen.

Gelukkig hebben ze daar in Parijs iets wat in Nederland echt missende is, een openbare toilet, heel bijzonder hoe die volledig zelfreinigend is en geen enkele cent kost, maar man wat luchtte t op. Kon gelijk verder naar de Eifeltoren, want zal en moest een revenge hebben. In 2004 durfde ik namelijk NIET de Eifeltoren in, hoogtevrees of zo. Maar nu dus wel. Het was WACHTEN, echt lang ook. Maar uiteindelijk kwam ik in de lift, die mij helemaal naar de top bracht. Velen foto’s later ging ik weer naar beneden om even weer een lekkere hap en drankje te nuttigen. Hierna was het tijd om naar me hotel te gaan, welke tegenover Gar du Nord was, zeer vriendelijk werd ik begroet en heel makkelijk kon ik inchecken. Waarna ik eerst ff ging bijkomen van alle ervaringen, en oh gelijk alle accu’s weer even opladen…Wachten tot die klaar waren werd het ondertussen tijd om te avondeten.

Dit deed ik in het restaurant naast het hotel. Hele aardige mensen en heel lekker eten. Kon gelukkig me weg weer snel vervolgen. Wou eerst naar de brandweer toe, er bleek aan de vele sirenes te horen een brandweerkazerne in de buurt te zijn, dus deze besloot ik direct te bezoeken. Helaas geen melding. Echter trouwens wel de rest van de dag vrij veel spoedjes kunnen filmen. De zon bleek onder te gaan en dus ging ik weer gauw verder.

Het was even zoeken naar een goede locatie maar besloot naar de Montpernasse toren te gaan. T was n hele zoektocht om binnen te komen. maar 15 euro armer kon ik net op tijd boven op het panorama dek zijn. Op de exacte plek waar ik wou staan. De reden waarom ik helemaal naar Parijs ging, de zonsondergang aldaar vastleggen. En man, wat was die genieten. Met als afsluiter een soort van kerstverlichting versierde Eiffeltoren. Het was echt genieten geblazen voor iemand die dol is op fotografie. Al verward het me nog steeds of ik de beelden wel mag delen.

Na afloop ging ik weer naar het hotel. Even bijkomen alvorens ik lekker ging slapen. De dag vloog voorbij en, ik was MOE. Echter duurde het toch nog uren voor ik in slaap viel.

De uren slaap vlogen voorbij toen ik in de ochtend ineens wakker werd van geklop aan me deur. IPV verder te slapen dus gelijk mijn bed uit en me klaargemaakt om na de volgende locatie te gaan. De Notre Dame. Weer was t een hele zoektocht hoe ik daar moest komen. Maar t lukte me. En aldaar aangekomen ging ik eerst een echt Frans ontbijt scoren. HEERLIJK! Er was ook een politiebureau dus die ook gelijk er op gezet met alle voertuigen die er waren.

Vervolgens was het naar de Notre Dame, daar was het heel druk, dus na binnen ben ik niet gegaan. Maar buiten was er ook meer dan genoeg te beleven. Als eerst was er politie met wapens, die moest ik erop krijgen en het lukte me. Vervolgens moest ik echt even zitten, terwijl een wesp me maar niet met rust liet, doodeng, maar ook al ging die op me zitten, hij stak me niet. Verder naar de volgende locatie, wou af van die wesp.

Ik besloot naar de Arc de Triomph te gaan. Waarbij ik eerst foto’s ging maken van meerdere paleizen in de buurt. Al was m’n lichaam zeer irritant bezig. Dus moest eerst een toilet vinden, toevallig een gevonden waar ik ook gelijk lekker kon lunchen, namelijk bij een restaurant. Waarnaast ook een politiebureau zat en een Aston Martin dealer. Na ook deze gefotografeerd te hebben werd de buikpijn een beetje ondragelijk. Durf buitenshuis niet na de wc te gaan. Maar toch ging ik door. Ik moest en zal naar de Arc de Triomph gaan.

Stuk lopen, veel geklaag verder. Belandde ik op de Chansalisee. Een heel stuk lopen, maar wel tegelijkertijd veel foto’s maken. Het was even zoeken hoe ik bij de Arc de Triomph kon komen van bovenaf, enorme rotondes zijn leuk maar er was geen oversteekplaats. Dus t was een pure gok om na de overkant te gaan. Daar aangekomen was t een hele zoektocht na de kassa om het monument in te komen, wat gelukkig lukte. En dus was het weer een paar 100 treden lopen. Maar weer was het het meer dan waard, want man wat een uitzicht.

Na weer beneden te zijn geweest werd de pijn echt te veel en dus besloot ik langzaam aan naar de Gar du Nord te gaan. Al ging ik wel eerst nog wat mooie auto’s vastleggen, wat drinken etc. Aldaar ik uren heb gewacht (wel met lekkere muziek en n smakelijke diner) en/om vervolgens eindelijk na huis kon gaan. In de trein zelf vergat ik de pijn even volledig want de zonsondergang was een puur genot en er zat een hele leuke dame naast me waarmee ik een leuk gesprek heb kunnen hebben.

En toen was ik net na half 1 thuis, de kat (Droppy) was zeer blij me weer te zien en zo, was de reis die ik al jaren wou maken, klaar. Op naar de volgende!


Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!

27 augustus 2018

Comments

Geweldige foto s van parijs, dat was een leuke reis voor je. voor herhaling vatbaar, ook een keer zo n tripje naar londen en berlijn maken.

Bedankt voor alle reacties 🙂

En het was zeker een reis die voor herhaling vatbaar is. Was echt een geweldige locatie om foto’s te maken.

Londen staat voor 2019 in de planning, als in wil daar het vuurwerk vastleggen 🙂

Comments closed